top of page
  • Foto van schrijverBESEF FF

Relaties

Heel vaak als je het woord relaties hoort, denk je snel aan een liefdesrelaties. Tegelijkertijd hebben we eigenlijk met een iedereen een relatie, met je familie, vrienden, kennissen, zelfs met je buurman en de bakker om de hoek. Relaties zijn belangrijk in ons leven, omdat wij mensen sociale wezens zijn. Sociale connecties zijn heel belangrijk voor onze emotionele en fysieke gezondheid. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat relaties een grote invloed hebben op ons geluk en de kwaliteit van het leven.


BESEF FF: Goede relaties houden ons gelukkiger en gezonder!

Wat betekent relatie?

Heb jij het wel eens gegoogeld, wat relaties eigenlijk betekent? We gaan er eigenlijk maar altijd vanuit dat iedereen weet wat het betekent en dat iedereen daar dezelfde betekenis aan hangt. Maar dit is niet altijd het geval. Ga maar eens rondvragen. Vraag eens even aan je omgeving wat het hebben van relaties voor hen betekent. Je zult zien dat daar 1001 verschillende antwoorden op komen. Ik had dit ook getest en inderdaad er komen veel verschillende antwoorden.


Dit heeft mij doen besluiten om het woord relatie te gaan googelen. En wat komt daaruit:

Een relatie, verhouding of betrekking is een verband tussen meestal twee of meerdere personen, concepten, verschijnselen of zaken.

Vanuit de definitie die google geeft kunnen we ervan uitgaan dat eigenlijk met alles en iedereen een relaties hebben, dus ook met dingen en voorwerpen. Ergens heb ik dit al een keer horen vallen, maar nu pas word ik ervan bewust. Een besefmomentje ;-) Voor nu zal ik me focussen op de relaties tussen mensen, de sociale contacten.


Jouw relaties

Het is fijn om sociale contacten te hebben, maar niet elk contactmoment is even prettig. En dat is jammer. Daarom daag ik jou uit om te onderzoeken welke relaties jouw energie en vreugdevolle gevoelens opleveren en welk niet. Breng ze in kaart, door een aantal dagen of weken bij te houden wie er allemaal passeren in jouw leven. Noteer het op een blaadje, je laptop of je telefoon. Zet links een plus en rechts een min. En als je dit hebt gedaan, wat is dan je conclusie? Heb jij fijne relaties of zijn er relaties waarvan je denkt dat kan beter? Deel je bevindingen, inzichten en/of conclusies via insta @besef.ff en/of www.besef-ff.com

BESEF FF: Goede relaties houden ons gelukkiger en gezonder!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Afleidingen

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page